Culemborg – Heukelum

Het voelt een beetje gek om in Culemborg te starten, omdat we de vorige keer aan de andere kant van de Lek zijn geëindigd. Maar om even op en neer te gaan met de pont, dat gaat me toch iets te ver. We beginnen met een enorme lus om de Goilberdingerwaard, maar we snappen dat we deze omweg maken, het is het waard. Het heeft de laatste weken veel geregend, dus veel graspaden zijn glad en modderig. Het is wel fijn dat asfalt zoveel mogelijk wordt vermeden. Op de kaart staat een lange monotone streep langs de Culumborgse Vliet. Het blijkt een zeer rustig asfaltweggetje te zijn in een mooi afwisselend gebied. Dubbele meevaller deze keer. Na Asperen nemen we de ‘alternatieve route met hond’, omdat de andere route er wel erg nat uitziet. Op mijn broek staan de modderspetters al tot mij knieën.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars 27 kilometer

Goilberdingerwaard
Goilberdingerwaard
Goilberdingerwaard
Doorgezaagde bunker aan de Diefdijk
Vuren – Tiendweg