Schellinkhout – Ursem

Meteen bij het begin van de wandeling zien we tekenen van de corona-crisis. Het strand van Schellinkhout is gesloten, omdat daar teveel kitesurfers bleven sporten. Daarnaast is de dijk tussen Hoorn en Enkhuizen op bepaalde momenten gesloten voor motoren, omdat zij niet genoeg afstand nemen van de wandelaars en fietsers op de dijk.

Wij wandelen op een donderdag en komen niet veel mensen tegen en de mensen die we wel tegenkomen houden voldoende afstand. Dat we niet veel mensen tegen komen zal ook te maken hebben met de weersvoorspelling: wind en regen.

Vanaf Schellinkhout wandelen we via de grasdijk naar Hoorn. Helaas is de horeca gesloten, dus we drinken ons zelf meegebrachte koffie op een wandelbankje. Na nog een zevental kilometers over de grasdijk nemen we even voor Schardam afscheid van het IJsselmeer en trekken we landinwaarts. Via de afwateringskanalen Beemster Uitwatering en de Ursemmervaart wandelen we naar Ursem.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars 25 kilometer

Schellinkhout
Hoorn
Hoorn
Oudendijk