Staverden

We zijn onder indruk van de schoonheid van deze afwisselende wandeling. Het is een aaneenschakeling van natuurgebieden: Ermelose Heide, Speulder- en Sprielderbos, Houtdorper en Speulderveld en Landgoed Staverden. We vragen ons wel af of het komt door het jaargetijde (lente) dat we het zo mooi vinden…

Onderweg komen we even in gesprek met een vrouw die zich zorgen maakt over haar paarden. De paarden zijn afgelopen nacht erg angstig geweest en hebben een deel van de wei omgeploegd. Ze vermoedt dat de paarden bang waren voor een wolf die in de buurt zou hebben gelopen. We wensen haar sterkte.

Iets verderop worden we aangehouden door een man in de auto, die vraagt ons of we een roedel herten willen zien. Wel 60… Enigszins verbaasd geven we bevestigend antwoord. En inderdaad even later zien we een grote groep herten in de bosschages. We laten de roedel verder met rust en wandelen verder naar landgoed Staverden.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 14 kilometer

Kasteel Staverden
Ermelose Heide
Houtdorper en Speulderveld
Houtdorper en Speulderveld