Ursem – Schoorldam

We hebben afgesproken bij het fietstransferium Schoordam. De bordjes zijn echter vrij onduidelijk, pas na goed bestuderen snappen we de bedoeling: je kan hier de auto parkeren en met de fiets naar het strand bij Schoorl…

Vanaf Ursem wandelen we langs de Schermeringvaart in de richting van Rustenburg en Oterleek. Langzaam begint de stad Alkmaar in zicht te komen. We denken 10 kilometer door een saaie bebouwde stad te lopen, maar dat valt mee. Het rondje in de Oudorperhout is erg fraai, daarna via een groenstrook naar de binnenstad van Alkmaar. Via kleine straatjes zigzaggen we door de binnenstad. Het duurt vrij lang voor we echt de stad uit zijn, pas na Koedijk verlaten we weer de bewoonde wereld. Te veel asfalt.

Waardering wandeling 3 out of 6 stars 28 kilometer

Rustenburg
Oudorperhout
Oudorperhout
Oudorperhout
Alkmaar
Koedijk – Noord Hollandskanaal
Geestmerambacht