Kolhorn – Medemblik

Ik ben op tijd op de plek waar we hebben afgesproken en kan nog even rustig van de ochtend genieten. Rob is iets later omdat hij eerst een klein beetje verkeerd was gereden, maar even later gaan we goed gemutst op stap. Het dorpje Kolhorn was ooit een vissersplaats aan de Zuiderzee. Door het inpolderen van de Groetpolder, de Waardpolder en de Wieringermeer ligt het dorp inmiddels zo’n 20 kilometer landinwaarts. Na Kolhorn wandelen we over de dijk van de Groetpolder, aan de andere kant van het Groetkanaal ligt de polder Wieringermeer. Tussen Aartswoud en Lambertschaag lopen we door de mooie natuurgebieden Braakpolder en Kolk van Dussen. De laatste acht kilometer lopen we op of langs de Westfriese Omringdijk, helaas is de provinciale weg hier wel erg dichtbij.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars 23 kilometer

Kolhorn
Kolhorn
Medemblik