Over een polderspoordijk

Voor het eerst wandel ik een ANWB-wandeling. Eigenlijk was ik voornamelijk op zoek naar een wandeling over de spoordijk bij Wilnis en kwam ik zo toevallig op de wandelsite van de ANWB terecht. De wandelsite van de ANWB ziet er overzichtelijk uit en er zijn 162 wandelingen verspreid over het hele land.

De wandeling start meteen met het gedeelte over de oude spoordijk. Het spoor maakte deel uit van de voormalige Haarlemmermeerspoorlijn, een spoornet tussen Alphen, Leiden en Amsterdam dat bij Breukelen aansloot op de lijn naar Utrecht. Het was een groot netwerk van 110 kilometer lang die onder andere de plaatsen: Aalsmeer, Uithoorn, Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen aandeed.

Na station Vinkeveen gaan we slaan we rechtsaf en lopen een flink stuk over de weggetjes Demmerik en Donkereind. We kijken naar de fraaie en soms minder fraaie huizen en tuinen aan deze weggetjes. Heerlijk om hier en daar commentaar op te geven.

Op de terugweg naar Wilnis lopen we over het Jaagpad langs het watertje Bijleveld. Het laatste stuk van het jaagpad was flink overwoekerd. In Wilnis maken we nog een lus door het dorp.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars 13 kilometer

Langs Robert Moultonpad
Demmerik
Donkereindse Bos
Plankenland
Jaagpad langs Bijleveld
Jaagpad langs Bijleveld