Waverveen

Op woensdagochtend is het rustig op de parkeerplaats van het natuurgebied Waverhoek. De korte route door het gebied is momenteel eenrichtingsverkeer in verband met Corona. Omdat er niemand is besluit ik toch tegen het verkeer in te wandelen, ik kom niemand tegen. Op deze Trage Tocht wandel ik relatief veel over asfalt, maar de smalle weggetjes langs de riviertjes Waver en Winkel zijn erg rustig. In de verte zijn de contouren van Amsterdam en de drukke A2 te zien.

In de buurt van Fort aan de Winkel maak ik een mooie slinger door het boerenland. De route staat daar keurig met pijltjes aangegeven, maar zo te zien wordt het niet veel belopen, er is nauwelijks een pad te zien. Het laatste stuk van de wandeling is erg mooi met de Vinkeveense Plassen aan de ene kant en Botshol aan de andere kant.

De route is niet toegankelijk in het broedseizoen van 15 maart tot en met 15 juni.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 15 kilometer

Waverhoek
Waverveen
Rivier Waver
Rivier Winkel (in achtergrond Amsterdam Z-O)
Rivier Winkel
Rivier Winkel
Vinkenveense Plassen