Heukelum – Woudrichem

De veren bij Woudrichem hebben een tijdje stil gelegen vanwege de coronacrisis, maar varen al weer een paar maanden volgens de gebruikelijke dienstregeling. We kunnen het Waterliniepad dus weer vervolgen.

We wandelen naar Fort Vuren en daar zien we, aan de andere kant van de Waal, Slot Loevestein al voor de eerste keer liggen. Even verderop bij de Afgedamde Maas verandert de naam van de Waal in Boven Merwede. We wandelen langs de Boven Merwede naar Gorinchem om op de veerpont naar Woudrichem te stappen. Na een kort stukje door Woudrichem stappen we op het kleine pontje naar Slot Loevestein. Eindelijk staan we voor het slot.

De route maakt hier een lange slinger door de uiterwaarden van de Waal en terug over de dijk langs de Afgedamde Maas. Zeer de moeite waard.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 24 kilometer

Slot Loevestein
Fort Vuren
Kanonnen Gorinchem
Veerpont Gorinchem – Woudrichem
Slot Loevestein
Uiterwaarden Waal
Woudrichem
Historische Haven Woudrichem