Soesterberg

Al een tijdje wilde ik wandelen over het voormalig militaire vliegveld Soesterberg. Vanwege het broedseizoen is een groot gedeelte van het gebied maar een beperkte tijd van het jaar toegankelijk. We wandelen de Trage Tocht Soesterberg, maar we slaan het deel over het natuurgebied De Paltz over.

Het is een bijzondere wandeling omdat we langs veel oude sporen van het militaire vliegveld lopen: munitiedepots, hangars en zelfs de landingsbaan. Het gebied is nu in beheer van het Utrechts Landschap en het mooi om te zien hoe de natuurontwikkeling en het oude militaire vliegveld in elkaar vervlochten zijn.

Deze wandeling kan niet gelopen worden tussen 15 maart en 15 augustus.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 12 kilometer

Oude munitiedepots
Oude hangars voor de F15
Niet meer in gebruik zijnde landingsbaan
Nationaal Militair Museum
Landingsbaan