Woudrichem – Brakel

De vorige etappe van het Pelgrimspad zijn we geëindigd in Gorinchem, maar we slaan het gedeelte met de pont van Gorinchem naar Woudrichem over. We parkeren de auto in Brakel en fietsen naar het beginpunt van de wandeling in Woudrichem. De fietstocht langs de Waal en door de Bommelerwaard is prachtig en nadat we met het pontje de Afgedamde Maas zijn overgestoken bereiken we Woudrichem.

De wandeling heeft een andere mooie route naar Brakel. Nadat we Woudrichem achter ons hebben gelaten lopen we langs de Afgedamde Maas naar Poederoijensehoek. Helaas is het fraaie wandelpad op de Nieuwendijk afgesloten in verband met dode en kwijnende bomen. Gelukkig kunnen we over het in de buurt liggende fietspad onze weg vervolgen. De laatste kilometers lopen we over de Waaldijk naar Brakel. We hebben een fraai uitzicht over de rivier en de uiterwaarden.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 12 kilometer

Woudrichem
Woudrichem
Woudrichem
Afgedamde Maas