Utrecht

Deze Trage Tocht is een ‘Stadse Trage Tocht. Stadse Tochten zijn Trage Tochten die de blauwe en groene gangen in de stad opzoeken, de rafelranden en de overgangen naar het buitengebied te voet verkennen. Het is dus een stadswandeling die niet direct naar alle toeristische hoogtepunten snelt, maar meer de groene plekken opzoekt. De Dom zal ik deze wandeling dan ook niet van dichtbij zien.

In de wandeling volg ik de Stadsbuitengracht en loop ik door het Griftpark, Voortveldse Polder, Park Bloeyendaal, Wilhelminapark om uit te komen bij het jaagpad langs de Kromme Rijn. Utrecht Lunetten doorkruis ik langs het Inundatiekanaal. De laatste kilometers volg ik het Merwedekanaal tot aan de historische Veilinghaven.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars 18 kilometer

Buitengracht
Weerdsingel
Onder de Waterlinieweg
Rietveld-Schröderhuis
Lunet I
Inundatiekanaal Lunetten
Neerlandiakade
Veilinghaven
Veilinghaven
Veilinghaven
Utrecht Centraal