Gulpen – Maastricht

Na het voltooien van de Dutch Mountain Trail hadden Rob en ik nog een dag over voor een andere wandeling. We waren nog niet in de omgeving geweest van het noordelijke deel van het Krijtlandpad, dus de keuze voor deze etappe was snel gemaakt.

Vanuit Gulpen klimmen we vrij snel omhoog om op een typisch Limburgs plateau verder te wandelen. Het uitzicht is fraai. Als we Valkenburg bereiken komen we in een andere toeristische wereld terecht, we zijn blij als de drukte weer achter ons ligt. In 2007 heb ik dezelfde route ook gewandeld, maar er zijn wel wat wijzigingen in de route gekomen. De route is hierdoor duidelijk mooier geworden, maar we missen zo wel de horecagelegenheden in Berg en Amby. Ook de laatste kilometers van de wandeling zijn aangepast, we lopen nu over de ondertunnelde A2. Van de snelweg is niets meer te zien. Er wordt nog volop gebouwd, maar het ziet er al fraai uit

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 24 kilometer

Na Gulpen
Gerendal
Kleine Geul
Trap bij voormalige mergelgroeve
Voormalige mergelgroeve