Kerkrade Eygelshoven – Vaals

Het is even zoeken naar de parkeerplaats bij station Kerkrade Eygelshoven, naar als we de parkeerplaats hebben gevonden kunnen we van start met de wandeling de Dutch Mountain Trail. Deze Nederlandse bergwandeling volgt Seven Summits in Zuid-Limburg. Vanaf het station duiken we direct de bossen in en we zullen weinig te zien krijgen van Kerkrade. De eerste berg die we beklimmen is de Wilhelminaberg, met een paar steile klimmetjes staan we boven aan de berg. Helaas hebben we weinig uitzicht deze dag, het is bewolkt en af en toe een beetje mistig. Na een lang stuk door Duitsland beginnen we aan de tweede klim van de dag de Schneeberg. Deze klim gaat zeer geleidelijk omhoog en het gaat ons daarom gemakkelijk af. Het uitzicht vanaf deze berg is waarschijnlijk zeer fraai, helaas voor ons is het mistig.

Overnacht: Hotel Gulpen (ook daar gegeten)

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 28 kilometer

Station Eygelshoven
Kerkrade
Kasteel Erenstein
Hamboskapel
Steikauler Weg
Horbach
Windmolen 16
Westwall
Schneeberg
Vaalserquartier