Mheer – Maastricht

De laatste etappe van de Dutch Mountain Trail. Bij het begin van de wandeling zien we twee andere wandelaars die we de voorgaande dagen ook al waren tegengekomen, we wensen elkaar succes voor de laatste etappe. Het begin van de wandeling is vrij vlak en we schieten dan ook goed op in de richting van Eijsden. Bij Eijsden nemen we het fiets- en voetpontje naar de andere kant van de Maas. We lopen over een rustige grasdijk naar de enorme sluizen bij Lanaye. Hier kijken behoorlijk wat mensen naar het schutten van de schepen. We volgen het kanaal tot Petit Lanaye om daar het bos in te gaan voor de beklimming van De Observant. Deze beklimming is vrij kort, maar op een paar stukken vrij lastig. Met wat klauteren bereiken we de top en lopen door naar de Pietersberg. Het gedeelte door de voormalige afgraving van de ENCI fabriek is zeer fraai. Daarna is het uitlopen tot station Maastricht.

Overnacht: Hotel in den Hoof
Gegeten: Il Gusto Traitoria

Waardering wandeling 6 out of 6 stars 24 kilometer

‘s-Gravenvoeren
‘s-Gravenvoeren
Lanaye
Lanaye
Écluse de Lanaye
D’n Observant
D’n Observant
ENCI groeve
ENCI groeve
Maastricht