Vaals – Gulpen

In Gulpen stappen we in de bus naar Aken om ons startpunt in Vaals te bereiken. We lopen door Vaals naar de grens met Duitsland om via de Duitse kant de Vaalserberg te beklimmen. Ondanks dat de Vaalserberg het hoogste punt van Nederland is, is de Vaalserberg vreemd genoeg niet één van de Seven Summits die het Dutch Mountain Trail aan elkaar verbind. We wandelen deze etappe op een zondag en het is daardoor relatief druk op de wandelpaden. Af en toe komen we ook andere wandelaars tegen die het Dutch Mountain Trail aan het wandelen zijn. Vlak voor Gulpen beklimmen we de enige officiële Seven Summits van de trail: Eyserbos.

Overnacht: Hotel Gulpen
Gegeten: Vlaamse Goesting

Waardering wandeling 6 out of 6 stars 25 kilometer

Grens Vaals
Vaalserbos
Vaalserbos
Gemmenich
Wolfhaag
Raren
Vrouwenhagerweg
Rott
Wahlwiller
Wahlwiller
Route des vins
Eys
Biesbergerweg