Hoek van Holland – Kijkduin

Na ruim 20 jaar beginnen we opnieuw met het tweede deel van het Nederlands Kustpad. In 1999 waren het nog twee paden met de namen: Visserspad en Duin- en Polderpad. We hebben wat moeite om het station Hoek van Holland Strand te vinden, maar dat blijkt al jaren te zijn opgeheven. Tegenwoordig rijdt de Rotterdamse Metro naar Hoek van Holland Haven.

De eerste kilometers van de wandeling wisselen we het brede strand af met delen door de fraaie duingebieden. Hier en daar zien we nog tekenen van de Atlantikwall. In een in 1943 gebouwde grote Duitse bunker is zelfs een bezoekerscentrum ingericht. Bij het plaatsje Monster nemen wat meer afstand van de duinen en de zee en met een ruime bocht lopen via recreatiegebied Madestein en Landgoed Ockenburgh naar Kijkduin.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars 23 kilometer

Hoek van Holland – Haven
Hoek van Holland
Hoek van Holland – Strand
Madestein
Kijkduin