Duinen van Zoutelande

Het is alweer lang geleden dat ik een NS-wandeling heb gelopen. Door corona is er in afgelopen twee jaar maar één nieuwe bijgekomen. De NS-wandeling Duinen van Zoutelande loopt van Vlissingen tot aan Westkapelle en is ongeveer 19 kilometer lang. Eventueel kan de wandeling ingekort worden tot 13 kilometer door in Zoutelande te stoppen. Vlissingen is voor mij niet naast de deur, dus was het even wachten tot ik voldoende tijd had.

Het is een heerlijke wandeling die de mooie kant van Vlissingen laat zien. Na een paar kilometer over het Nollestrand ga ik het duingebied in. De duinen heuvelen flink en het uitzicht is met dit heldere weer vaak fantastisch. Na Zoutelande is er eerst een gek stuk van ongeveer een kilometer langs de doorgaande provinciale weg. Ik weet eigenlijk niet waarom daar niet voor het strand is gekozen. Gelukkig is de rest van de wandeling tot aan Westkapelle wel fraai.

Deze wandeling heb ik ook in 2008 gelopen als onderdeel van het Nederlands Kustpad.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 19 kilometer

Vlissingen Binnenhaven
Vlissingen Uncle Beach
Vlissingen Vissershaven
Duinen van Zoutelande
Westkapelle