Brussel – Dworp

Het weer aan de start van de wandeling in Brussel is behoorlijk anders dan de vorige keer dat we in Brussel waren. Nu is het lekker lenteweer, toen werden we nog geteisterd door storm Franklin. Het is ook duidelijk drukker in de stad, je kan merken dat we aan het einde van de coronapandemie zijn.

We kunnen dus genieten van de mooie binnenstad van Brussel en passeren onder andere: de Grote Markt, Stadhuis, Manneke Pis, Egmontpaleis en het Justitiepaleis. De drukte van de binnenstad hebben we dan inmiddels achter ons gelaten en lopen door leuke wijken naar de rand van de stad. We lopen even een rondje over het in 1958 gesloten kerkhof Dieweg. Door het weinige onderhoud kon de natuur hier vrij haar gang gaan waardoor het vrij wild overkomt. Rob gaat op de begraafplaats op zoek naar het graf van striptekenaar Hergé.

Na Beersel hebben we op de route het gevoel dat de stad al weer ver achter ons ligt.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 24 kilometer

Koningsgalerij
Grote Markt
Grote Markt
Manneke Pis
Manneke Peace
Uitzicht bij Justitiepaleis
Vervallen achterkant van Justitiepaleis
Kerkhof Dieweg
Kerkhof Dieweg
Meigemheide