Zandvoort – Santpoort-Noord

Nadat we een klein stukje de drukke provinciale weg hebben gevolgd, duiken we het duingebied Kievittenvlak in om het bij Kraantje Lek weer te verlaten. Via de rechte en lange Brouwersvaart wandelen we naar het hart van Haarlem. Helaas belanden we in een wandelevenement, zodat we niet echt rustig aan het wandelen zijn. Op de Grote Markt is het behoorlijk druk vanwege de markt en de toeristen. We vinden het dan ook niet erg om de stad weer te verlaten en richting Overveen te wandelen. Door het duingebied van Nationaal Park Zuid-Kennemerland wandelen we naar het bekende strandpaviljoen Parnassia aan Zee. Nadat we ongeveer 2 kilometer over het strand hebben gelopen, ruilen we het strand weer in om via het duingebied Duin- en Kruidberg naar Santpoort te lopen.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 28 kilometer