Nommay – Abbevillers

De eerste etappe van het GR5 boekje ‘Lacs et plateaux du Jura’. We weten nog niet of we meer etappes gaan lopen, maar dat zien we later wel.

We wandelen langs het recreatiegebied om het riviertje Savoureuse en het kanaal Rhone-Rijn. Daardoor zijn de eerste kilometers naar Fesches-le-Châtel vrij vlak. De route is op twee punten sterk gewijzigd ten opzichte van onze routebeschrijving en de gps-gegevens.

De eerste keer is het waarschijnlijk gedaan omdat het genoemde graspad inmiddels is omgetoverd tot een zwaar grindpad dat meer geschikt is voor de vrachtwagens van de bosbouw. We kiezen ervoor om toch de oorspronkelijke route aan te houden en niet een vijftal kilometers om te lopen.

De tweede keer is de verandering van de route maar liefst 33 kilometer. Op deze manier zouden we niet ons einddoel Abbevillers bereiken. Daarom kiezen we er wederom voor om de oorspronkelijke route aan te houden.

De etappe gaat door bosrijk en landelijk gebied. Met op het eind nog een lekkere klim in het Fôret Hollard.

Waardering wandeling 4.5 out of 6 stars 20 kilometer

Nautical base Brognard
Canal de Montbéliard à la Haute-Saône
La Coulée Verte du Canal
Bos na Fesches-le-Châtel