Lage Zwaluwe – Zwanegat

De wandeling is 23 kilometer lang, maar daarvan doen we 2 kilometer met de veerpont Moerdijk – Strijensas. In Lage Zwaluwe lopen we in de richting van het Hollands Diep, deze volgen we tot aan Moerdijk. Onderweg passeren we de Moerdijkbruggen met het kenmerkende monument. Voor we de industriegebieden van Moerdijk bereiken gaan we in het oude haventje met de pont naar Strijensas. Vanaf Strijen lopen we door de stromende regen langs het natuurgebied Oudeland van Strijen. Bij Cillaarshoek volgen we een oude zeedijk naar Zwanegat.

Waardering wandeling 4.5 out of 6 stars 23 kilometer

Let op het veerpont Moerdijk – Strijensas vaart alleen van mei tot en met september. Voor de vaartijden kijk op Veerdienst Strijensas Moerdijk (of op veerponten.nl)

Moerdijkbrug
Monument oude Moerdijkbrug
Pont Moerdijk – Strijensas
Hollands Diep
Strijensas
Strijen