Houtens Ommetje: Rietplas & Schonauwen

De gemeente Houten heeft 3 wandelingen uitgezet onder de noemer Houtens Ommetje. De wandelingen zijn te vinden op de site van VVV Kromme Rijnstreek.

De folder van deze wandeling is een beetje verouderd, maar ik verwacht dat dit in de loop van de tijd wel aangepast zal worden. De wandeling is ook te vinden op de wandelplanner van Wandelnet. Kies dan voor de volgende nummers, te beginnen bij station Houten Castellum:

59 – 21 – 22 – 17 – 15 – 50 – 55 – 56 – 57

De route start bij station Houten Castellum, maar ik zou niet speciaal naar Houten gaan om deze wandeling te lopen. De wandeling gaat teveel door bewoond gebied om echt aantrekkelijk te worden. Als inwoner van Houten is de wandeling wél interessant om te lopen, je komt tijdens de wandeling toch op plekken waar je normaal niet komt.

Waardering wandeling 3 out of 6 stars 7 kilometer