Manage – Leernes

Het heeft ‘s-nachts flink geregend en als we starten met de wandeling trekt de laatste bui net over. Veel paden zijn dan ook nat en zompig. We verwachten dat dit een soort overgangsetappe is met veel bebouwd gebied. Dat klopt, maar de routemakers zijn er in veel gevallen in geslaagd om een aantrekkelijke route neer te leggen. Bij het plaatsje Piéton (echt waar) moeten we echter 700 meter langs een drukke provinciale weg wandelen, maar gelukkig is dat een uitzondering.

We wandelen door oud mijnbouwgebied en om ons heen zien we de restanten in de vorm van steenbergen (terrils). Mooi om te zien hoe de natuur de zwarte bergen weer overneemt.

We verbazen ons deze wandeling over de grote hoeveelheid zwerfafval die overal ligt. Zonde van het landschap.

Waardering wandeling 4 out of 6 stars 21 kilometer

Manage
La Hestre
Morlanwelz
Carnières
Fontaine-l`Évêque
Terril Calvaire
Leernes