Ronquières – Manage

We starten de wandeling aan de voet van de scheepslift van Ronquières en wandelen ruim 1.600 meter langs de scheepslift tot aan het het hoogste punt van de lift. Het is een indrukwekkend bouwwerk. Daarna gaan we iets landinwaarts op zoek naar het Ancien Canal, dit kanaal zullen we voor ongeveer 9 kilometer volgen. Het kanaal is oud, maar sinds de ingebruikname van de scheepslift ook buiten gebruik gesteld. De talloze sluizen in het Ancien Canal zijn ontmanteld en in een omgevormd tot een soort ‘natuurlijke’ waterval. De laatste kilometers van het Ancien Canal gaat met een tunnel door een heuvel, daar zien we natuurlijk niet veel van.

Drie kilometer voor het einde van de wandeling verlaten we het kanalenstelsel en komen we in meer bewoond gebied.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 24 kilometer

Ronquières – Scheepslift
Ronquières – Scheepslift
Ronquières – Scheepslift
Château de la Rocq
Arquennes
Arquennes