Schiphol

De Groene Wissel Schiphol is één van de meest lelijke wandelingen die ik ooit heb gelopen. De maker van de wandeling heeft deze wandeling ooit als grap ontwikkelt met het idee dat waarschijnlijk niemand zo gek is om deze wandeling te lopen. Ik ben in de buurt van Schiphol opgegroeid en ben benieuwd hoe de omgeving is veranderd.

Als ik het drukke station uit loop, moet ik even zoeken hoe de wandeling van start gaat, maar daarna is de route vrij simpel met rechte lijnen. De lege polder uit mijn jeugd wordt langzaam volgebouwd met bedrijventerreinen.

Na Schiphol wordt de wandeling niet fraaier met veel asfaltwegen, bedrijventerreinen en opstijgende vliegtuigen. De wandeling is geen aanrader, maar het is wel goed om af en toe stil te staan hoe lelijk het landschap kan worden als we niet goed nadenken over de inrichting van het land.

Waardering wandeling 1 out of 6 stars 13 kilometer

Schiphol
Rozenburg
Rozenburg
Aalsmeerderweg
Geniedijk
Rijsenhout