Wirksworth and Middleton Top Engine House

We wandelen vanaf Windmill Farm naar Wirksworth om daar een rondwandeling te maken. Wirksworth is niet zo een grote plaats dus wandelen we vrij rap het plaatsje uit in de richting van Bolehill. Vanaf de heuvel hebben we prachtig uitzicht over Wirksworth en omgeving. We stoppen bij de National Stone Centre voor een kop koffie en bekijken vluchtig de tentoonstelling buiten. We vervolgen onze weg naar de Middleton Top Engine House. In dit gebouw stonden vroeger de machines om de treinwagons met de lading uit de steengroeve te trekken.. Na een daling door de velden en een oude steengroeve bereiken we weer het plaatsje Wirksworth.

Waardering wandeling 5.5 out of 6 stars 12 kilometer

Windmill Farm
St Mary’s Church, Wirksworth
Bolehill
High Peak Trail
Middleton Top Engine House