Bergen – Callantsoog

We starten de wandeling in Bergen en lopen door het duingebied naar Schoorl. In Schoorl wandelen we het hoogste duin van Nederland op, maar voor de rest laten we Schoorl rechts liggen. Bij Groet stappen we een polderlandschap binnen, via de oude Hondsbossche Slaperdijk en Schoorlse Zeedijk wandelen we naar de Hondbossche Zeewering. In 1977 is de Hondsbossche Zeewering al op deltahoogte gebracht, maar in 2016 is deze zeewering versterkt met een nieuwe duinenrij van 300 meter breed. Het is hierdoor ook een stuk fraaier geworden.
Nadat we Petten zijn gepasseerd gaan we weer een duingebied in. Door de overvloedige regen van de laatste tijd staan sommige paden nog steeds onder water. De laatste vier kilometer tot aan Callantsoog gaan over het strand.

Waardering wandeling 5 out of 6 stars 23 kilometer

Schoorl – hoogste duin
Groet
Hondbossche Slaperdijk
Het Kortwater
Richting Callantsoog